اگر روزگاری قرار بود بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیهالسلام، فقط یک هیأت دانشجویی داشته باشد، امروز اصل و اساس و شناسنامهاش، عمومی شدن این هیأت و ورود خانوادهها به فضای این هیأت است. نه فقط جایگاهی داشته باشد که خانمها و آقایان بیایند و عزاداری کنند و بروند. برنامهریزان و تصمیمسازان هیأت تلاش میکنند تا جلساتشان مناسب حضور و استفاده خانوادهها باشد. آنها حتی زمان برگزاری جلسات را بهگونهای برنامهریزی میکنند که متناسب با اوقات خانوادهها باشد و همه بتوانند از آن فیض ببرند.
خانوادهها برای حضور در جلسات، نیازمند الزامات و اقتضائاتی هستند که این هیأت تلاش کرده تسهیلات لازم برای خانوادهها را فراهم کند؛ مثلا جایگاه و سیستم صوت و تصویر، پذیرایی و... همه به نحوی است که آرامش لازم برای حضور خانوادهها در هیأت فراهم شود.
در حوزه محتوا و مضمون هیأت میثاق با شهدا، عمده کار روی جوانان دانشجوست که برای این موضوع، کارگروههای مختلفی از قبیل شعر و مقتل وجود دارد و برای هر مناسبت به تولید شعر و نوحه برای مداح میپردازند و مضامین را به منبریها پیشنهاد میدهند.
یکی از ابتکارات هیأت میثاق با شهدا پرداختن به نکات و تفسیر آیات قرآن در ابتدای هر جلسه هیأت است. تلاوت قرآن در هیأتها وجود دارد، اما در این هیأت در هر مناسبت، یک مفسر قرآن میآید و بعد از تلاوت آیات، نکات و درسهایی از آیات نورانی کتاب آسمانی را به مستمعین ارائه میکند.
اما اگر بخواهید درباره پیشینه هیأت میثاق با شهدا، بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (علیهالسلام) که در این بخش عنوان شایسته تقدیر را به دست آورد، بیشتر بدانید، به عرضتان برسانیم که: این هیأت در سال 1369 و بعد از دوران دفاع مقدس تاسیس شد. تعدادی از دانشجویان دانشگاه در این دوران به شهادت رسیدند و دوستانشان مجلسی را به یاد این شهدا برای توسل و روضه تشکیل دادند. این جلسه یکشنبه شبها برگزار میشد و دانشجویان و اساتید حضور پیدا میکردند و مرحوم آیتالله مهدوی کنی هم در آن شرکت میکرد. بعد از چندسال بسیج دانشجویی دانشگاه شکل گرفت و هیأت میثاق به شهدا به عنوان مجمع عمومی بسیجیان دانشگاه، منظمتر و منسجمتر پیش رفت.