هیأت محبین اهل بیت (دانشجویان و دانش‌آموختگان هنر)

برگزیده اولین مهرواره هوای نو - سال 1400-1401

هیأت محبین اهل بیت (دانشجویان و دانش‌آموختگان هنر)

هیأت محبین اهل بیت (دانشجویان و دانش‌آموختگان هنر)

تهران / تهران

شایسته تقدیر

هیأت / محور اصلی / هنر هیأت

اولین مهرواره هوای نو - سال 1400-1401

هیأت عینک‌گردها!

سال 1384 اردویی در دانشگاه هنر با نام «هنر در عرصه اندیشه» به همت حجت‌الاسلام پناهیان راه افتاد. ایده این اردو آن بود که 15 روز بچه‌های دانشگاه در یک اردوگاه خیلی خوش آب و هوا در مکانی در حوالی مشهد زندگی کنند و یک واحد معارف در آنجا بگذرانند. هنری‌ها معارف را زیاد دوست ندارند و از آن استقبال نمی‌کنند. اسمش این دوره، اردوی مشهد بود، اما دانشجویان هر 2ـ3 روز یک بار به حرم می‌رفتند. اساتید مختلفی به اردو می‌آمدند، اما استاد پناهیان تمام 15 روز با بچه‌ها سروکار داشت.

در این اردو اتفاق خوبی افتاد و این بود که بچه‌ها با تم مذهبی مقدمات شکل‌گیری هیأتی را فراهم کردند. بعضی از این افراد دور هم نشستند و گفتند که چرا محرم می‌آید ما یک هیأت نداشته باشیم؟ ایده آن‌ها این بود که در دانشگاه، مراسمی برای بچه‌های دانشگاه برگزار کنند. آن‌ها پیش استاد پناهیان رفتند و موضوع را در میان گذاشتند، اما او گفت: چرا در حد دانشگاه؟ چرا در حد شهر یا کشور نباشد؟

آن‌جا بود که بحث‌های جذابی شکل گرفت. از جمله اینکه هنرمندان و هنری‌ها باید زیست مومنانه داشته باشند تا به رشته‌ها و قالب‌های هنری، رنگ و بوی خدایی ببخشند. از همان جا بود که هیأت محبین راه افتاد و تا حالا پای آن ایستاده‌اند. درست است که سال 1384 که این هیأت، اسم و رسمی به هم زد، سال تأسیس آن قلمداد می‌شود، اما راه‌اندازی به شکل نوین؛‌ چون از سال 1375 در دانشگاه هنر هیأت محبین برقرار بوده، ولی از سال 84 رویکردی کلان‌تر از دانشگاه داشته است.

عباس صانعی، محمد قائلی، محمد سعیدی‌فر، وحید امیرخانی و علی حیاتی، پیرامون ایده پناهیان جمع شدند و هیأت را راه انداختند. هدف‌گذاری هیأت هم این بوده که برای اصلاح هنر، نیازمند زیست مومنانه و هنرمندانه هستیم که یکی از نیازمندی‌های این زیست مومنانه هنرمندانه، زیست و تنفس در هوا و فضای هیأت است. به بیان دیگر، این هیأت باید کمک کند به اصلاح هنر و کم و کاستی‌های آن را برای زیست مومنانه برطرف کند.

این هیأت با محرم کار خودش را شروع کرد. یکی از هوشمندی‌های آن هم این بود که از همان اول تصمیم گرفت به ازای رشته‌های هنری موجود در دانشگاه‌ها، کارگروه‌هایی معطوف به تولید محصول برای محرم و معرفی اباعبدالله الحسین و کارکردن برای ایشان درست کند که کرد. 20 کارگروه هنری این هیأت برای محرم و اباعبدالله الحسین ابتدا تولیداتی داشت، اما در همان مرحله نماند؛ حرکت کرد و حالا برای دیگر ائمه طاهرین سلام‌الله علیها هم برنامه‌هایی دارد. برای جبهه مقاومت و انقلاب اسلامی هم تولیداتی دارد که باید ببینید.

در این کارگروه‌ها دو رویکرد دنبال می‌شده است؛ اول آموزش نسل تازه‌وارد و دیگری، تولید محصول در فضایی که به محصولات هنری متناسب با فرهنگ اهل بیت علیهم‌السلام بسیار نیاز است.

مدیر
علی حیاتی
آدرس
خ ولیعصر روبروی خ بزرگمهر ، هیات هنر
شبکه های مجازی

: @heyathonar