سال 1391 بود که هیأت زوارالزهرا (س) تهران از نمازخانه کوچک یکی از مدارس منطقه ۱۶ تهران و با یک جمع پنج ـ شش نفره دانشآموزی پا گرفت و در کنار مراسم هفتگی، کلاسهای فوق برنامه درسی و علمی و برنامههای ورزشی و فرهنگی هم برگزار میکرد، اما کمکم جا برای کسانی که به هیأت میآمدند، تنگ شد و هر هفته، مهمان نمازخانه یکی از مدارس این منطقه در جنوب غرب تهران میشد.
هیأت، باز هم توسعه پیدا کرد و اسیر یک جمع کوچک دانشآموزی نشد. حالا دیگر اهمیت کار تربیتی نظاممند بیش از پیش برای مسئولان هیأت روشن شده بود. همین قضیه باعث شد یک کار تحقیقی ویژه روی صحبتهای رهبر حکیم انقلاب درباره نوجوان و جوان و انتظارات حضرتشان از نوجوانان شروع شود.
در این مطالعه، همه انتظارات و صفات مد نظر ایشان از نوجوانان در ۸ بُعد تربیتی تقسیمبندی و نظامنامه تربیتی هیأت تدوین شد که عبارت بودند از: ۱. بُعد علمی، فکری و مهارتی ۲. بُعد جسم و روان ۳. بُعد معرفتی ۴. بُعد شخصیتی ۵. بُعد اخلاق فردی ـ اجتماعی ۶. بُعد بصیرتی ـ انقلابی ۷. بُعد اجتماعی ـ تمدنی و ۸. بُعد معنویت و تعبد عملی.
4 سال بعد یعنی در سال ۱۳۹۵ هیأت زوارالزهرا، خانمها را هم به جمع خود راه داد و بخش خواهران آن تشکیل شد. حالا هم به لطف خدا و مدد اهل بیت علیهمالسلام، بعد از گذشت ۱۲ سال این هیأت به یک مجموعه بزرگ تربیتی تبدیل شده و در 2 شهر تهران و قم چهار شعبه فعال و حدود ۹۰۰ دانشآموز و ۲۵۰ دانشجو، طلبه و کادر و بیش از ۴۰۰۰ مخاطب مستقیم فرهنگی دارد.
دانشآموزان نسل اول هیأت زوارالزهرا (س) حالا دیگر برای خود مردی شدهاند و دانشجوی مقطع دکترا و سطوح عالی حوزه هستند. خداراشکر، نتایج خیلی خوبی هم در این سالها از آن جمع اولیه دست آمده است.
هیأت زوارالزهرا تعدادی موسسه اقماری و وابسته هم دارد که دانشجویان و طلاب هیأت به اندازه استعداد، علاقه و ماموریتشان در این موسسات جذب میشوند.
بنیاد فرهنگی تربیتی مصلحون، موسسه خیریه حضرت نرجس خاتون (س)، مهدکودک و پیشدبستانی حضرت نرجس خاتون (س)، موسسه قرآنی نورا، موسسه استعدادیابی آیه، موسسه رسانهای نشانه، تشکل طلبگی معارج، تشکل بانوان حضرت نرجس خاتون (س)، آموزشگاه علمی شهید شهریاری، موسسه نشر حُداث (موسسه نشر و حفظ آثار هیأت)، موسسه فرهنگی رواق کتاب و موسسه فرهنگی هنری توتیا این موسسات هستند.
ایتا : https://eitaa.com/zovvaralzahra
وب سایت : www.zovvar.com