تا حالا هر تصویری از هیأتهای یزدی دیدهایم، مردانه بوده. جمعی ایستادهاند به سینهزنی یا زنجیرزنی و با نظم عجیبی به سوگواری میپردازند. آنها برای این ترتیب و آداب عزاداری، هفتهها تمرین کردهاند تا چنین منظم باشند. حالا بخوانید از هیأتی که در حوزه بانوان هم ساختار و سازمانی مشابه برادران دارد؛ یعنی هر آنچه هیأت در تشکیلات و برنامه برای آقایان دارد، مشابه آن را برای خانمها اجرایی میکند. حتی در بعضی بخشها صفر تا صد کارها دست بانوان است. مثلاً انتشارات «بهشت دارالعباده» در موضوعات ویراستاری، طراحی و پیگیری نشر، تماماً بر عهده خانمهای هیأت است. کارهای مرتبط با کودکان و 85 درصد کادر مجموعه «ادبستان» و مهد کودک هیأت هم از خواهران هستند.
این هیأت برای بانوان، مشاوره خانواده دارد و در کنار خیمهگاه «بچههای بهشت» که محل نگهداری کودکان در کنار هیأت است، مشاوره تربیت فرزند دارند که استقبال خیلی خوبی از این برنامه شده است. پژوهشگاه شهید فرجنژاد هم زیر نظر واحد جوانان و نوجوانان خواهران مشغول به کار است که در حال حاضر، موضوع پژوهش آنان گفتمانهای انقلاب اسلامی است و خاصه روی موضوع زن تراز انقلاب اسلامی در حال تحقیق و پژوهش هستند.
پویش روضههای خانگی زنانه هم از سوی این هیأت برگزار میشود. همچنین مراسم ویژه شهادت حضرت حمزه (س) با تاسی از بیان حضرت پیامبر (ص) که زنان مدینه برای ایشان مجلس برپا کنند، اختصاصی برای بانوان برگزار میشود.
برگزاری دورههای آموزشی و تشکیلاتی مخصوص خواهران که تاکنون سه دوره آن برگزار شده، به موضوع هیأت و هیأتداری بانوان میپردازد. این هیأت در بخش خواهران خود هیأت «فاطمه بنتالحسین (س)» را هم ویژه برگزاری مراسم با حضور بانوان دارد.
هیأت انصار ولایت یزد که در این بخش موفق به کسب عنوان شایسته تقدیر شد به دست جمعی از جوانان حزباللهی در دهه 70 با خواندن قرآن و ذکر توسل تأسیس شد، اما در ادامه با خواندن آثار شهید مطهری و تحلیل محتوای نظرات امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری کار را ادامه داد و از پیله یک هیأت ساده بیرون آمد. آنها در نهایت، سال 1376 رسماً فعالیت خود را شروع کردند. موسس اصلی این هیأت حجتالاسلام مهدوینژاد و جمع دیگری از جوانان یزدی هستند.
وب سایت : darozzekr.com