اردبیل، آنقدر استعداد شکوفا در مدح و منقبت و ستایش آلالله دارد که تمامی ندارد. اصلا یک کلاس مداحی بزرگ است این شهر با صدها جوان خوشصدا و خوشآتیه که در همه نسلها هم تکرار میشوند. مهدی شوقی سال 1376 در همین شهر سردسیر به دنیا آمده و از بچگی به هیأت رفته و به اهلبیت علیهمالسلام علاقهمند شده. صدای خوش و گیرایی داشته و دارد؛ برای همین، خانوادهاش او را تشویق کردهاند که خرقه نوکران و ریزهخواران ائمه را به تن کند.
مهدی از 9 سال پیش، مداحی و ستایشگری ائمه اطهار سلامالله علیها را آغاز کرده و در محضر استادان نامداری مثل مرحوم شاپور امانی و استاد محمدعلی کریمخانی، خواننده قطعه معروف و محبوب «آمدم ای شاه پناهم بده» تعلیم دیده است.
او در اردبیل، مداح ثابت هیأت عزاداران حضرت اباالفضل علیهالسلام است و چهار سال است که در این هیأت مداحی میکند. البته به جز این به هیأتهای مختلف هم دعوت میشود. شوقی این روزها بیشتر نامش سر زبانها افتاده و از شهرهای دیگر هم او را دعوت میکنند تا در مجالسشان، مدح امامان معصوم را بخواند.
شهرت شوقی به همین چندماه پیش برمیگردد؛ زمانی که در ابتدای بهمنماه سال 1400 مداحان به دیدار سالانه با رهبر فرزانه رفتند تا سالروز میلاد حضرت زهرا سلامالله علیها را به ایشان تبریک بگویند. مهدی، پشت میکروفن قرار گرفت و با آن زبان آذری و صدای پرحجمش، مدح مادر خواند تا سری دربیاورد میان سرها. این مداحی موجب شد شوقی 24 ساله راهی را برود که بسیاری از بزرگان آرزویش را دارند و آن هم مدیحهخوانی در محضر رهبر انقلاب اسلامی بود.
بعد از این مداحی، شوقی وقتی به اردبیل برگشت، مورد استقبال قرار گرفت و در محله کوچه اسلامی با حضور امام جمعه اردبیل برایش مجلس تقدیری گرفتند گرم و گیرا. این مراسم با حضور حسینیان شهر و مسئولان نهادهای مختلف برگزار شد و آیتالله عاملی هم به واسطه اجرای خوب و سرافرازی نام اردبیل توسط شوقی در محضر رهبر انقلاب از او قدردانی کرد.
راستی مهدی شوقی متولد محله کوچه اسلامی اردبیل است که یکی از محلات ششگانه اردبیل به حساب میآید. اردبیل در محرم، یک عزاداری سنتی موسوم به طشتگذاری دارد و هر محله به ترتیب دسته عزاداری خود را برپا میکند و راهی مسجدجامع میشود. در این دستهها مداحان مطرح هر محله نوحهخوانی میکنند که مهدی شوقی هم خواننده دسته عزاداری محله کوچه اسلامی است.