سال 1392 بود که 12 خانواده دغدغهمند تربیت نسل جوان، به دیدار یکی از بزرگان اصفهان میروند تا برنامه تربیتی برای فرزندان خود ارائه دهد. او هم حجتالاسلام اشترانی، پژوهشگر حوزه مهارتهای زندگی را به این خانوادهها معرفی میکند که مباحثی با عنوان «در جستوجوی خدا» برای کودکان ارائه میداد و ایده 14 عنوان تربیت برای فرزندان در دستورکار داشت.
این خانوادهها با استاد اشترانی مرتبط میشوند و مزرعه ایمانی اصفهان را تشکیل میدهند. طی سه سال برگزاری سلسله جلساتی از سوی او برای این خانوادهها مباحثی با عنوان تربیت فطری، تربیت محمدی، تربیت مهدوی، تربیت حسینی، تربیت مهارتی و مبانی تربیتی مطرح میشود و نحوه انتقال این مباحث به کودکان هم مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
از دل این محتواها مجموعه قصه و داستان و برنامههایی تولید شد. حجتالاسلام اشترانی بعداً ایده خانواده بزرگ اسلامی را مطرح میکند که حول محور مهروزی در جنبههای تربیتی به یکدیگر کمک میکنند و این میشود فاز دوم مزرعه ایمانی اصفهان که از سال 1396 شروع به کار میکند.
این مجموعه، یک سند راهبردی دارد که تالیف شده و در حال عملیاتی شدن است. این سند چشمانداز، افق، اهداف کلان، اهداف میانی دارد و شعار اصلی مجموعه، «زیست بوم مزرعه ایمانی و علمی، پیشران تحقق حیات طیبه و تربیت نسل مومن انقلابی از طریق خانواده بزرگ اسلامی» است.
هماکنون نزدیک به 40 خانواده پای ثابت برنامههای این مجموعه هستند و در تشکیلات این مجموعه سازماندهی شدهاند. این مجموعه، یک شورای مرکزی دارد که زیرمجموعه آن مجموعه پشتیبانی و مالی مزرعه است و 12 پدر در آن فعالیت دارند. واحد روابط عمومی مجموعه توسط پنج مادر مدیریت میشود و این مزرعه چهار معاونت تعلیم و تربیت، تعاون و امورخیریه، گردهمایی و هیأت و همچنین معاونت اقتصادی و برکتآفرینی دارد که همگی توسط همان خانوادهها مدیریت و راهبری میشوند. زیر نظر هر معاونت هم کارگروههایی فعالند که خانوادهها براساس توانمندی خود در آن حضور دارند.
در حوزه تربیت نسل، این مزرعه فعالیتهایش را در دو بخش و کارگروه پیش میبرد. ابتدا کارگروه محبت و تعالی که حمایت از خانوادهها برای فرزندآوری و ایجاد فضای نشاط خانگی را در برنامه دارد. در این کارگروه طرحهایی مانند مادریاری و ایجاد انگیزه برای ازدیاد نسل پیش میرود.
دومین کارگروه در زمینه تربیت فعال است. این مزرعه دارای هیأتهایی است که به صورت تفکیک سنی مجالسی برگزار میکنند؛ مانند هیأت پسران زیر 7 سال که هم جلسه هیأت دارند و هم برنامههای تفریحی متنوع.
در گردهماییهای عمومی مزرعه هم تمام برنامهها توسط بخشهای مختلف انجام میشود. اگر سرودی اجرا شود، توسط گروه سرود مزرعه است. اگر بخواهیم کمی کلیگویی کنیم، باید بگوییم: هدفگذاری این هیأت برای نسل اول، ازدیاد نسل و دیگری، تربیت صحیح است.
: روابط عمومی مزرعه ایمانی و علمی