اصفهان، شهر فرهنگ و هنر و آیین است و بیجهت نیست که هم از سالهای دور، «نصف جهان» خوانده شده و هم چند دوره پایتخت فرهنگی جهان اسلام بوده است. این شهر، زمانی پس از مکه مکرمه و با رأی وزرای فرهنگ کشورهای اسلامی به عنوان «دومین پایتخت فرهنگی 57 کشور جهان اسلام» برگزیده شد که از تأسیس و تشکیل مجموعه فرهنگی عاشوراییان میگذشت. اصفهان، نه تنها در سال 84 که در سال 90 هم به این عنوان دست یافت؛ اما پیش از اینها یعنی در سال 1378 جمعی از طلاب و دانشجویان دغدغهمند اصفهانی دور هم نشسته بودند و نگرانیهایشان را در حوزه تربیت نیروی دغدغهدار برای جبهه انقلاب روی کاغذ آورده بودند. آنها از همان ابتدا فعالیتهای عاشوراییان را به دو بخش عمومی (شهری) و داخلی (تربیتی) تقسیم کردند. یعنی اول خودمان را بسازیم؛ بعد، جامعهمان را.
برنامههای شهری شامل ویژهبرنامههای مذهبی و ملی با رویکرد خلاقانه و هنرمندانه برای عموم مخاطبان به خصوص نوجوانان و جوانان بود که در آنها سعی میشد با استفاده از ابزارهای هنری مثل نمایشهای عاشورایی، سرود، نشریه، بازیهای کامپیوتری، برنامههای تلویزیونی، تبلیغات محیطی و... مفاهیم دینی و انقلابی را به مخاطبان منتقل کند. مجموعه این کارها با استقبال خیلی خوب نوجوانان و جوانان اصفهانی روبهرو شد و این اقبال، کار را پیش برد.
مجموعه فرهنگی عاشوراییان که موفق شده بود در اولین جشنواره ملی «اتفاق» از میان ۲۵۰۰ تشکل مردمنهاد ایران اسلامی برتر برترینها بشود، برنامههای تربیتی را با رویکرد تربیت نیروی موثر و مولد فرهنگی و دینی بین علاقهمندان اصفهانی ادامه داد و در آنها از الگوهای مختلف مطالعاتی، گروههای تربیتی، اردوهای فرهنگی و جهادی و دورههای مختلف آموزشی برای انتقال دانش و تجربه به خوبی استفاده کرد.
عاشوراییان از سال 1392 وارد گام دوم خود شد و به مقوله سبک زندگی ایرانی اسلامی ورود کرد. این مجموعه فرهنگی در مسیر فعالیت خود سعی کرد توجه مخاطبان را به این موضوع مهم جلب کند؛ در حالی که چند ماه بعد، همین مقوله به عنوان یکی از دغدغههای مهم رهبر انقلاب از زبان ایشان بیان شد.
این مجموعه در زمینه تولید، محصولاتی مانند کتاب، آلبوم نواهای عاشورایی، طراحی و تولید یک تسبیح ویژه و تولید قابهای مذهبی و همچنین در زمینه سبک زندگی تولید دمنوشهای مختلف را در دستور کار دارد.
وب سایت : ashouraiyan.com