موسسه خانه ماهد، یک مجموعه فروشگاهی برای عرضه محصولات سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی است که کار خود را در سال ۱۳۹1 توسط مرتضی اعلایی، الهام هادینژاد و یاسر محمدی شروع کرده است. آنها با این کار میخواستند هم ورودی به عرصه سبک زندگی داشته باشند و هم کالاهایی بر پایه فرهنگ اصیل ایرانی ـ اسلامی به مخاطبان ارائه دهند.
ماهد از سال ١٣٩٢ برای گسترش فعالیتهایش به قم عزیمت کرد و در کارگاه خود، کالاهای ویژه هیأت، زیورآلات و قابهایی کاملا ایرانی و بومی را به طراحی و تولید رساند. البته محدوده فعالیتی ماهد محصور به قم نیست و در سراسر کشور مخاطبان و مشتریان خود را دارد.
مسئولان این موسسه فرهنگی میگویند: نگاه ما در طراحی محصولات، توجه به هنر اصیل ایرانی ـ اسلامی و استفاده از ظرفیتهای جوانان این مرز و بوم است. آنها پس از سالها تجربه در زمینه تولید و ارائه کالاهای هیأت و زیورآلات و آشنایی با نیاز و ذائقه مخاطبان، برند «ساز» (سبک اصیل زندگی) را وارد بازار کردهاند
خودشان البته ماجرا را طور دیگری هم روایت کردهاند و میگویند قصهشان از این قرار است که «در اوج روزهای درهم و برهم زندگیِ مدرن که همه چیز با سرعت در حال تغییر بود؛ آن روزها که به جای تطبیق هویتمان با دنیای جدید از آن گذشتیم و آواره تجدد شدیم؛ خانهای بنا شد به نام «خانه ماهد». اهالی این خانه، هنرمندانی هستند که درد گذشتن از هویت را دارند و برای آن تلاش میکنند.
حرف سازماندهندگان ماهد این است که در دنیای جدید هم میتوان اصیل زندگی کرد، باهویت و ریشهدار بود و همراه این تغییراتِ سریع، پیش رفت.
«محیا»، اتاق هیأت و مقاومتِ خانه ماهد به نیت احیای هویت اصیل در اجرای مناسک مذهبی و همراه کردن زندگی امروز با قهرمانان واقعی ملی و مذهبیمان است. «چنته» اتاق سوغات و هدایا در خانه ماهد است و نقش خیلی وسیع و عمیق است.
«چوق» هم اتاق دیگری در خانه ماهد است برای خوشحالیجات کتاب. عاشقان کتاب، اهالی این اتاق هستند و هر آنچه را برای آسایش و لذتبخشتر شدن اوقات یک کتابخوان لازم است، هنرمندان این اتاق تولید میکنند.