حجت الاسلام شیخ حسین انصاریان

برگزیده اولین مهرواره هوای نو - سال 1400-1401

حجت الاسلام شیخ حسین انصاریان

حجت الاسلام شیخ حسین انصاریان

تهران / تهران

شایسته تقدیر

هیأت / محور ویژه سال ۱۴۰۰ / منبر

اولین مهرواره هوای نو - سال 1400-1401

دلبخواه مردم با مناجات‌های دوست‌داشتنی

اواسط دهه شصت، چیزی حدود سی و چند سال پیش، تهران این همه هیأت و روضه نداشت. نیمه شب‌های ماه رمضان که چند تا هیأت بیرق می‌زدند و چراغ توسل روشن می‌کردند، شیخ حسین مستمع چندانی نداشت. در حسینیه محبین‌الائمه با جمعیتی نه چندان زیاد در محله باغ پسته بک، منبر می‌رفت و همان حوالی، جامعه مداح تهران در مسجد حاج ابوالفتح، صدها شب‌زنده‌دار داشت.

منبری چهل و چند ساله آن روزگار، مزه مناجات‌هایش را نرم نرم به جان مخاطبانش ریخت و حالا بعد از حدود 35 سال از آن روزها، هزاران نفر خیابان ری را فرش می‌کنند تا از بلندگوهای کشیده شده در قطعه شمالی این خیابان، صدای استاد حسین انصاریان را بشنفند.

شیخ حسین که ۱۸ آبان سال ۱۳۲۳ در شهر خوانسار استان اصفهان متولد شده، مفسر قرآن کریم، استاد اخلاق و سخنران سرشناس مذهبی است. پدر او یک کاسب متدین به نام «محمدباقر» در شهر خوانسار بوده، اما دیگر اجداد شیخ، روحانی، مؤلف و استاد حوزه علمیه قم و از شخصیت‌های معروف علمی و عرفانی به شمار می‌رفتند و در ترویج تشیع در خوانسار نقش موثری داشتند.

حسین انصاریان، تحصیلاتش را در دو حوزه علمیه تهران و قم می‌گذراند و در تهران، ادبیات را آغاز می‌کند و پس از اتمام ادبیات به محضر عالم ربانی، آیت‌الله میرزاعلی فلسفی که آن روزگار بعد از مرحوم برهان در مسجد لرزاده اقامه جماعت داشت، می‌رسد تا کتاب معالم‌الاصول را به صورت خصوصی از ایشان بیاموزد.

در حوزه علمیه قم، انصاریان به محضر شیخ عباس طهرانی می‌رسد و از او بهره‌ها می‌برد. همچنین در جلسات اخلاقی حسین فاطمی شرکت می‌کند. استاد انصاریان، سرانجام به دست شیخ عباس طهرانی، لباس مقدس روحانیت می‌پوشد و بعد از پوشیدن لباس هم تحصیلات خود را ادامه می‌دهد. رسائل و مکاسب و کفایه را پیش کسانی چون آیت‌الله فاضل لنکرانی، آیت‌الله صالحی نجف‌آبادی و شیخ یوسف صانعی فرا می‌گیرد و پس از اتمام سطوح عالیه وارد مرحله استنباطی فقه و اصول (درس خارج) می‌شود. در این سطح از محضر فقهایی چون آیت‌الله آقاسیدمحمد محقق داماد، شیخ حسینعلی منتظری، شیخ ابوالفضل نجفی خوانساری و بالاخص سالیانی از محضر میرزا هاشم آملی استفاده‌ها می‌برد.

انصاریان در قم از شیخ عباس طهرانی و جلسات اخلاقی آقاحسین قمی و از دروس مراجع وقت مانند آیت‌الله العظمی میلانی، آخوند همدانی، میرزا خلیل کمره‌ای، آیت‌الله العظمی گلپایگانی، آیت‌الله سیداحمد خوانساری، آیت‌الله العظمی سیدشهاب‌الدین مرعشی نجفی و آیت‌الله العظمی سیدروح الله خمینی استفاده می‌برد که از آنها صاحب اجازات علمیه و روائیّه است.

انصاریان تبلیغ و سخنرانی را از ۲۲ سالگی آغاز کرده و تاکنون ۵۵ سال است که بی‌وقفه در مناسبت‌های مختلف سخنرانی داشته؛ طوری که ده‌ها هزار ساعت سخنرانی ارزشمند از او به یادگار مانده است. علاوه بر این از انصاریان بیش از ۱۰۰ جلد کتاب تاکنون منتشر شده است.

استاد حسین انصاریان که حالا به عنوان یکی از 4 چهره شاخص منبر در مهرواره هوای نو مورد تجلیل قرار می‌گیرد، غیرتمندانه خطابه و منبر رسول‌الله (ص) را ترک نکرده و پای کار ترویج معارف تشیع ایستاده است. او مدتی را به دلیل ابتلاء سخت به کرونا در بیمارستان بستری بود و حتی پزشکان به معالجه او چندان امیدی نداشتند، اما هنگامی که بهبود نسبی حاصل شد و اجازه یافت که دوره نقاهت خود را در منزل سپری کند، با این‌که مجبور به استفاده از اکسیژن بود، با همان حال به منبر رفت و نگذاشت مجالس و محافل اهل‌بیت علیهم‌السلام به دلیل بیماری او تعطیل شود.

استاد حسین انصاریان با رسانه به خوبی آشناست و از معدود چهره‌های منبر و خطابه است که تمام منابر و سخنرانی‌های او، اعم از خصوصی و عمومی توسط دفتر او تصویربرداری و منتشر می‌شود. پایگاه عرفان نیز که زیر نظر او اداره می‌شود از سایت‌های بسیار پرمخاطبی است که آثار استاد را اعم از مکتوب، دیداری و شنیداری به صورت مرتب و حرفه‌ای منتشر می‌کند.