محسن عربخالقی هم از شاعر ـ مداحانی است که معمولاً متکی به سرودههای خود است و در هر دو وجه، یعنی شاعری و ذاکری، خوش میدرخشد. منتها همه اینها برای تقدیری شدن در مهرواره هوای نو کافی نیست. شاعر ـ مداحان زیادی هستند که نتوانستند نظر داوران بخش ستایشگری این مهرواره را جلب کنند، اما محسن عربخالقی، متولد سال ۱۳۶۱ تهران، علاوه بر تحصیلات بالا و سواد ادبی تا مقطع کارشناسی زبان و ادبیات فارسی، آنقدر اثرگذار و قابل اعتنا بوده که عنوان برخی سرودههایش در ذهن مخاطبان تهنشین شود.
او با حضور در جلسات و محافل مذهبی به سرودن شعر روی آورد و حالا از شاعران شناختهشده هیأت است که در عرصه شعر کلاسیک و نوحه فعالیت دارد و خود نیز به ستایشگری اهلبیت علیهمالسلام میپردازد.
عربخالقی چند سالی است که علاوه بر نوحهسرایی مداحی هم میکند و در این رشته هم توانسته توفیقات بسیاری کسب کند. از او نوحههای ماندگاری همچون «یه مدینه یه بقیعه»، «جان آقام سنه قوربان آقام»، «صباحا أتنفس بحب الحسین»، «الرحیل»، «باید رفت» و «رحم الله من نادی یا حسین» و ... ثبت شده است که با جان مخاطبان گره خورده است.
او از سال ۷۸ وارد عرصه سرایش شعر و نوحه شده است و از محضر مرحوم قیصر امینپور و استاد ساعد باقری و استاد امیری اسفندقه بهره برده است. عربخالقی بیشتر خود را شاعر میداند و بیش از چند هزار بیت شعر هم درباره اهل بیت علیهمالسلام دارد که هنوز چاپ نکرده، اما به دلیل ضعف زبان و مضمون در نوحه، وارد عرصه نوحهسرایی و مدح اهلبیت علیهمالسلام در این قالب شده است.
استفاده از آیات و روایات در اشعار و نوحهها، یکی از مهمترین ویژگیها و شاخصهای محسن عربخالقی است.