به جرأت میتوان گفت، امروز در نقد و پژوهش صریح و دقیق و علمی شعر و نوحه، کمتر کسی همقد و قامت مهدی زنگنه است. در نقدهایش با کسی رودربایستی ندارد؛ چون عالمانه و محققانه حرف میزند.
زنگنه شاعر و نوحهسرای مطرح کشور سال 1362 در تهران به دنیا آمده و در دهه 80 هنگامی که جوانی نورسته بود، درخشش بسیاری داشت. به گفته زنگنه از بچگی، اهل هیأت بود و همهچیز، حتی حافظ را از دریچه هیأت شناخت. وقتی 14 ساله بود به هیأت حاج محمد طاهری میرفت. او همیشه مراسم را با شعری از حافظ شروع میکرد. زنگنه خیلی از آن غزلها را در دفترچه مینوشت و حفظ میکرد. از 18ـ17 سالگی شروع به شعر سرودن و ملودیسازی کرد و به تدریج با بسیاری از ذاکران اهلبیت کار کرد. سال 1383 یا 1384 یعنی زمانی که او فقط بیست و یکی ـ دو سال داشت، مداحان صاحبنام کارهای او را میخواندند.
زنگنه علاوه بر مداحی و نوحهسرایی در عرصه مستندسازی در موضوع هیات و مداحی هم بسیار فعال بوده است که مجموعه مستندهای «میراث مرثیه»، «ناگفتههای عاشورا» و «یک قرن با حسین» از ساختههای اوست.
تحقیق مستند 15 قسمتی «میراث مرثیه» در مورد پیرغلامان سال 1392 شروع شد و سال 1393 قسمت اول آن، حاج اکبر ناظم آماده شد. فصل دوم این مستند در سال 1394 و در هفت قسمت و فصل سومش در سال 1395 در هشت قسمت ساخته شد که هر سال در دهه اول محرم، پخش میشود.
مجموعه مستند «یک قرن با حسین» هم با نگاهی به تاریخ عزاداری مردم ایران در 100 سال گذشته برای محرم 1400 آماده شد که هر قسمت از این مجموعه به یک موضوع یا سوژه جذاب در بستر تاریخ میپرداخت.
او از سال 92 به بعد آموزش نوحهسرایی هم داشته که یکی از آنها دوره «آهنگ اشک» در مجمع شاعران اهل بیت و جلسه «دم قرار» در خبرگزاری تسنیم بوده است. او همچنین به عنوان منتقد در ویژهبرنامههای «آهات» به نقد و بررسی نوحههای محرم و صفر برخی مداحان در سال 1400 نشسته است.