اکبر شیخی، روستازاده لرستانی است که سال 1357 در مدآباد ازنا به دنیا آمده است. از قبل دوران ابتدایی و آموختن سواد، مداحی را شروع کرد. اینطوری که پدرش وقتی نوحه میخواند، او متن را حفظ میکرد و در مجالس تشییع شهدا، شبهای محرم و ماه رمضان در مجالس نوحه میخواند. از اواخر دبیرستان، نوحهسرایی را آغاز کرد و در آن دوران کلمات و جملات را کنار هم میگذاشت و میخواند. در دوران دانشجویی که در شهر یزد تحصیلات رشته مکانیک را دنبال میکرد، در زمینه نوحهسرایی جدیتر وارد شد.
بعد از دوران تحصیل و در سال 1379 راهی تهران شد و حرفهایتر نوحهسرایی را پی گرفت. چند جلسه دوره آموزشی حاج سعید حدادیان را هم گذراند و در آن دوره با اشعار صائب تبریزی آشنا شد. با پیشینهای که از علاقه به اشعار سعدی و حافظ داشت، بیشتر به سرایش شعر علاقهمند شد و 12 جلسه در دوره کلاس مداحی حاج محمود کریمی در چیذر هم شرکت کرد و پس از آن اولین سرود خود را در سال 86 تولید کرد و در اختیار حاج محمود قرار داد.
حاج محمود کریمی در آن دوره تأکید زیادی روی موسیقی داشت که گویی گمشده اکبر شیخی بود و در آنجا با موسیقی آواز ایرانی آشنا شد و شروع به کار کرد. حاج محمود از اولین سرود شیخی، استقبال عجیبی کرد. این زمینهای شد برای مطالعات و آموزشهای شیخی در حوزه موسیقی که بعدتر او فیلمهای مداحی حاج محمود کریمی، حاج محمدرضا طاهری، حاج حسن خلج، حاج مرتضی طاهری، حاج حسین سازور، حاج سعید حدادیان و صوتهای حاج منصور ارضی و ... را گوش میداد و تجزیه و تحلیل میکرد.
شیخی، مجموعه شعر و کتاب خاص نوحه ندارد و بیشتر اشعار و سرودههایش را در قالب کتابچههای نوحه منتشر کرده است. نوحههایش را هم مینوشت و به صورت دستی به افرادی همچون حاج محمود کریمی، حاج میثم مطیعی، حاج مهدی رسولی و حاج سیدرضا نریمانی میرساند؛ البته دیگر مداحان هم غیرمستقیم از آثار او میخوانند.
بیشتر تحقیق و کار اکبر شیخی در زمینه موسیقی هیأت بوده است. او در مجموعه قدیمالاحسان حاج منصور ارضی هم آموزش موسیقی در زمینه مداحی داده است.