به گزارش روابط عمومی هوای نو، اختتامیه سومین مهرواره هوای نو در شامگاه چهارشنبه ۱۷ بهمن با حضور حجج اسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، حجتالاسلام مجید باباخانی، رئیس سازمان هیأت و تشکلهای دینی کشور، عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و محمدمهدی ایمانیپور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و تعدادی از سخنوران دینی، مداحان و پیرغلامان اهل بیت در تالار وحدت برگزار شد. این مراسم با برنامههای متنوعی چون مداحی، یادبود آیتالله آل هاشم و هاشمی الحسینی، حضور هیأتهای مذهبی لبنان، تجلیل از پرچمداران سومین مهرواره هوای نو، اجرای سرود مهرواره هوای نو و جلسه گعده بزمی همراه بود.
در آغاز مراسم، وحید ملتجی، دبیر مهرواره هوای نو، با اشاره به سال سوم این رویداد مذهبی، از حمایتهای ریاست سازمان تبلیغات اسلامی برای طراحی و برگزاری این مهرواره قدردانی کرد. ملتجی همچنین گزارش داد که امسال بیش از ۱۰ هزار اثر در ۳۱ رشته توسط ۹۱ داور مورد بررسی قرار گرفت و امشب پرچمداران این مهرواره معرفی خواهند شد.
ملتجی افزود که امسال، مهرواره هوای نو جنبه استانی نیز داشت. علاوه بر بررسی ملی آثار، هیأت داوران استانی نیز به ارزیابی هیأتها و تشکلهای استانی پرداختند و در هر یک از استانها پرجمداران استانی نیز پس از اختتامیه ملی در قالب مراسمهای درون استانی معرفی خواهند شد.
وی تاکید کرد که سومین فصل هوای نو آغاز مسیر پنج ساله بینالمللی شدن این مهرواره است. که در این فصل ذیل "بخش بین الملل" ، میزبان هیأتهای مختلف ایرانی و غیرایرانی داخل کشور بوده ایم.
ملتجی اظهار داشت که هیأت باید موتور پیشران انقلاب اسلامی باشد و مهرواره هوای نو به گونهای طراحی شده تا هیأتها به این مفهوم دست یابند که در آینده انقلاب اسلامی در چه جایگاهی قرار دارند.
در ادامه، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی به بیان اهمیت و تأثیر هیأتها از نظر فردی و اجتماعی پرداخت و به اهداف مهرواره و نگاه آیندهنگرانه آن اشاره کرد. حجت الاسلام و المسلمین قمی گفت: "هیأتها فقط با دل انسانها کار ندارند، بلکه منطق شخصیت و هویت تمامی هیأتیها به برکت اتصال به عالم بالا نورانی میشود و همین امر باعث شده تا این رویداد مذهبی مهرواره نامیده شود."
حجت الاسلام و المسلمین قمی همچنین تصریح کرد: "این رویداد به همت بچه هیأتیها برگزار شده و همه ما خادمان سیدالشهدا (ع) هستیم. برای هدفگذاری چهارمین مهرواره هوای نو نیز از اساتید و پیشکسوتان حوزه هیأت مشورت خواهیم گرفت تا این مهرواره تاثیر بیشتری داشته باشد."
وی در پایان بیان کرد: "توجه به نوجوانان در هیأتهای مذهبی، آیندهنگری در مسائل مختلف داخلی و خارجی، طراحی راهبردی هوشمندانه و نگاه به فردا در هیأتهای مذهبی، پیوند زدن هیأتها به روحیه جهادی، معارف قرآنی و مکتب اهل بیت (ع) از اهداف اصلی مهرواره هوای نو است."
در ادامه مراسم فعالیتهای مختلف و متنوع مجموعههای کانون فرهنگی رهپویان وصال شیراز، هیأت انصارالولایه یزد و هیأت یامهدی شهرستان واوان استان تهران، که در طول سه فصل هوای نو بیشترین تقدیر را کسب کرده بودند در قالب گفتگوی دبیر مهرواره با مدیر مجموعه برای مخاطبین حاضر در تالار تبیین شدند.
در بخش بعدی مراسم، از ۸۹ پرچمدار مهرواره سوم در پنج بخش اصلی شامل نهاد هیأت، ارکان هیأت، تولیدات هیأت، فراهیأت و بینالملل در آیینی متفاوت و خلاقانه به صورت گروهی رونمایی شده و تقدیر شدند.
همچنین، حجتالاسلام پناهیان به عنوان پرچمدار رشته افراد حامی، به نمایندگی از پرچمداران فصل سوم در سخنانی تأکید کرد: «ارزشمندترین نوع مدیریت، مدیریتی است که بتواند افراد را با دلهایشان در کنار هم جمع کند. اگر سردار سلیمانی در میان ما بود، باید از او نیز به عنوان مدیر هیأت تقدیر میشد. ۴۰ سال بود که جای تقدیر از فعالان سرچشمههای اصلی انقلاب اسلامی خالی بود. تا زمان ظهور امام زمان (عج)، هیأت همچنان سرچشمه فیاض خواهد بود و بسیج و مسجد از هیأت نیرو میگیرند. مردم و فرهنگیان باید به بلوغی برسند که زمینه تجلیل از مدیران هیأت فراهم شود. زیباییهای فراوانی در هیأتها رخ میدهد که باید آشکار شده و به رسانهها منتقل شود. برای هر یک از این پرچمداران، باید مستنداتی تولید گردد.»
در پایان نیز، گعدهای بزمی به رسم دورهمنشینیهای هیأتهای سنتی با حضور حجج اسلام مهدی دانشمند، سیدحسین آقامیری و احمد واعظی، مهدی رسولی، علیاکبر حائری و محسن عراقی برگزار شد.
حجتالاسلام دانشمند توصیه کرد: «اهالی هیأت بدون توجه به حواشی، مسیر خود را با قدرت ادامه دهند.» محسن عراقی نیز با شعرخوانی زیبایش، فضایی معنوی به مجلس بخشید.
مهدی رسولی با اشاره به اهمیت جهاد تبیین در هیأتها گفت: «امروز مسئله ما عقلانیت استدلالی نیست، بلکه نیازمند عقلانیت توصیفی هستیم. قرآن، احسنالقصص است و همانطور که رهبر انقلاب فرمودند، هیأت کانون جهاد تبیین است. باید با زبان توصیف و شعر به تبیین بپردازیم و برای آن برنامهریزی کنیم.»
در پایان، احمد واعظی اظهار داشت: «اکنون بیش از هر زمان دیگری نیازمند وحدت و یکدستی هستیم تا با سازماندهی واحد و موضوعی مشخص، تلاشهای مؤثری انجام دهیم.»
مهرواره هوای نو با افتخار، گامی بلند در راستای ارتقای فرهنگ هیأتی و ترویج ارزشهای دینی برداشته و امیدوار است با همت و تلاش جامعه هیأتی، آیندهای روشنتر را رقم بزند.